Великобритания няма да препоръчва носенето на маска в офисите

Великобритания няма да препоръчва носенето на маска в офисите

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок каза днес, че правителството няма да препоръча на хората да носят предпазна маска на работното си място, предаде Ройтерс.

По-рано през деня вестник "Дейли телеграф" съобщи, че кабинетът скоро ще препоръча покриване на лицето на всички публични места, включително офиси и други работни места. В понеделник премиерът Борис Джонсън каза, че от 24 юли служителите на магазините и супермаркетите ще трябва да носят маска, за да се намали рискът от втора вълна на епидемията от новия коронавирус.

"Няма да препоръчаме маски в офиса", заяви обаче днес Ханкок пред телевизия "Скай нюз" по повод медийните публикации. В изявление по Би Би Си той призна, че кабинетът наистина е обмислял да задължи хората да носят маска в офисите, но се е отказал. Мотивът за това, по думите му, е бил, че ако хората прекарват дълго време заедно, покриването на лицето не осигурява защита. Според Ханкок обаче при контактуване с хора, с които обикновено не сте заедно, маските може да бъдат особено полезни.

Понастоящем маските са задължителни в обществения транспорт в Англия.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус