"Виваком" се разширява още с покупка на русенския оператор "Нетуоркс"

"Виваком" се разширява още с покупка на русенския оператор "Нетуоркс"

Телекомът "Виваком" обяви в понеделник, че е постигнала съгласие да купи доставчика на интернет и телевизия в Североизточна България "Нетуоркс-България", чието седалище е в Русе и има добре развита мрежа и дистрибуция в региона, а също така предлага и облачни услуги, видеонаблюдение, компютърен и ИТ Сервиз.

Това е част от стратегията на "Виваком" за разширяването ѝ. Тя вече придоби три други кабелни оператора и нейни конкуренти - Net1, ComNet Sofia и N3, с което делът на телекомуникационната компания нарасна.

Сега към портфолиото ѝ се прибавя и 100% от дяловия капитал на "Нетуоркс-България", който има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич, София-град и София-област.

С новото придобиване Vivacom ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална мрежа на "Нетуоркс-България", за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители, посочва "Виваком" в съобщението си.

Сделката, чиято цена както и на предишните три не се съобщава, подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни власти и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2021 година.

"Нетуоркс-България" е регистрирана през 2004 г. Дяловият ѝ капитал е 5 хил. лв. и неин едноличен собственик е Свилен Максимов – бившият съпруг на жестоко убитата през октомври 2018 г. Виктория Маринова, която беше административен директор и водеща на предавания по местната телевизия ТВН. За смъртта ѝ 30-годишна присъда получи Северин Красимиров, който се призна за виновен..

Според последния публичен финансов отчет на русенския оператор – за 2019 г., текущата му печалба е била 1.856 млн. лв., а общо натрупаната през годините е станала 9.616 млн. лв. В същото време обаче дружеството е имало задължения за 8.072 млн. лв., сочат данните.

Споделяне

Още от Бизнес

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?