ВМРО обвини Сидеров, че прави път на ДПС към властта

ВМРО обвини Сидеров, че прави път на ДПС към властта

“Не твърдя, че "Атака" обслужва ДПС, но поведението на нейния лидер Волен Сидеров отваря ниша за ДПС, а те са петимни да се върнат във властта", каза заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. Така той коментира изказването на Сидеров от събота, че вицепремиерът от ВМРО Красимир Каракачанов трябва да подаде оставка, след като това направи по-рано вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Джамбазки допълни, че нови оставки на министри от "Обединени патриоти" не са нужни.

Според него Волен Сидеров е трябвало да постави исканията си на срещата на парламентарната група във вторник, а не да ги съобщава през медиите. Джамбазки пресметна, че предвид броя на депутатите от ВМРО, НФСБ и "Атака", групата на “патриотите“ като цяло не подкрепя исканията на нейния председател.

Заместник-председателят на ВМРО каза, че Волен Сидеров може да продължи да представлява групата и не трябва да се иска отстраняването му, защото "играта на искане на оставки е безполезна и пречи на нормалната работа".

Джамбазки коментира, че вицепремиерската позиция на Валери Симеонов трябва да бъде поета от друг човек на НФСБ, така както и останалите партии в "Обединени патриоти" имат свои министри.

Евродепутатът се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроизборите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. Той обобщи, че има много възможни конфигурации за бъдещия вот за евродепутати, като предложи кандидатите на "Обединени патриоти" да се определят с широки вътрешни избори, в които участват всички симпатизанти.

"Така няма да се задава въпросът има ли сделка с номинациите", поясни Джамбазки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?