"За" втори лифт в Банско с джип хамър, бийтбокс шествие и концерт пред "Александър Невски"

"За" втори лифт в Банско с джип хамър, бийтбокс шествие и концерт пред "Александър Невски"

Привържениците на строежа на втори кабинков лифт в Банско организират водено от джип хамър бийтбокс и брейкденс шествие в деня на официалното откриване на европредседателството на България в четвъртък в центъра на София. Предвижда се то да приключи с концерт пред храма "Александър Невски".

В хепънинга ще се включат популярни след младежите изпълнители, като явно целта на организаторите е проявата да привлече и хора, които ще отидат на концерта само заради участниците в него, но ще могат да бъдат представени като поддръжници на идеята за развитие на ски зоната.

При последните протести срещу строежа на втория кабинков лифт в София и контрапротести в негова подкрепа на пътя край Симитли, състояли се на 4 януари, организаторите се заканиха отново да премерят подкрепата за каузите си на 11 януари вечерта в столицата след откриването на българското европредседателство, за което у нас ще дойдат ръководителите на общността и представители на множество западни медии.

Сдружението "Бъдеще за община Банско“ поканиха "приятелите на зимните спортове" на "едно различно събитие" под надслов "Аз искам да карам ски в България“, докато екозащитниците се събират в София, още 15 български града и два в чужбина на протест "Свят без гори е свят без въздух“, който ще се състои паралелно като време, а в столицата близо и като маршрут до демонстрацията на привържениците на бъдещия лифт..

"Нека всеки, който обича ските и иска децата ни да карат ски и сноуборд в добри условия в България, излезе да се забавляваме в подкрепа на нашия любим спорт", се казва в призива на поддръжниците на концесионера на ски зоната "Юлен".

Мястото на срещата е ъгълът на булевардите "Патриарх Евтимий" и "Витоша" в 18 часа. Оттам шествието ще се насочи към Министерски съвет и после към площад "Александър Невски", където ще прерасне в концерт, на който явно се разчита да отидат феновете на поканените изпълнители.

Този маршрут бе използван от екозащитниците в последните им протести срещу допълнително застрояване на парк "Пирин", като шествието им символично тръгваше от статуята на Алеко Константинов и приключваше на Орлов мост с блокада на движението. Сега обаче булевард "Витоша" е резервиран от привържениците на новия лифт в Банско.

Организаторите посочват, че шествието ще бъде предвождано и озвучено от парти джип хамър, от който "DJ Sprite ще се грижи за доброто настроение на участниците, в компанията на световния шампион по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers".

Очаква се шествието да стигне пред катедралата "Александър Невски" около 19 часа. за когато е насрочен концертът на певиците Тита и Елица Тодорова, както и на тъпанджиите братя Пищолски, които станаха популярни след участието си в редица телевизионни формати. В купона ще се включат и бийтбоксърите и бийтдейнсърите от шествието.

"Каним и всички софиянци, които обичат да карат ски на Витоша и не искат лифтовете на ски зона "Алеко“ да са от детството им, да се присъединят към шествието и концерта", се казва в съобщението на Сдружение "Бъдеще за община Банско", което е финансирало цялата проява.

Споделяне

Още от България