Задава се нова фермерска блокада на граничния пункт Промахон

Задава се нова фермерска блокада на граничния пункт Промахон

Земеделците подсилват блокадите си в Северна Гърция, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Те са разочаровани от решенията на правителството относно исканията им. Предстои гръцките фермери да решат какви ще са по-нататъшните им действия, но според агенцията те са готови да засилят протестите си като планират нови блокади в цялата страна.

Блокадата в северната област Иматия непрекъснато се подсилва с трактори от градове в района. Към протестите се присъединяват таксиджии и работещи в сектора на търговията. Не е изключено земеделците от област Серес, които са разположени в района на магистралите Серес-Солун и Серес-Промахон, да тръгнат към граничния пункт Промахон, посочва АНА-МПА.

Протестите на фермерите продължават вече втора седмица. Вчера коалиционните партньори Андонис Самарас, Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис взеха решение за удовлетворяване на част от исканията на протестиращите.

В. "Прото тема" коментира, че след "камшика" за стачкуващите служители на транспортния сектор, за които правителството обяви гражданска мобилизация с цел прекратяване на протестните им действия, по отношение на земеделците управляващите са решили да дадат "морков".

"Мерките са добри, но не достатъчни" е отговорът на земеделците, пише в. "Та неа".

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани