Заради пропадащи в края на "Струма" коли са сложени още знаци за затворен път

Заради пропадащи в края на "Струма" коли са сложени още знаци за затворен път

Агенцията "Пътна инфраструктура" е поставила допълнителни знаци и прегради преди последния половин километър от края на автомагистрала "Струма", от където стана ясно преди ден, че за три седмици са пропаднали три автомобила, тъй като не са забелязали пътните знаци за отклоняване на движението на пътен възел Благоевград.

Според пътната агенция автомобилите карат с висока скорост и не обръщат внимание на поставените бализи, указващи края на магистралата и така навлизат в участък от 800 метра, през който движение не се осъществява. Тази отсечка ще е бъдещата връзка с лот 3 на магистралата, който тепърва ще се строи.

Така във вторник са поставени допълнителни бализи в платното в посока София – Кулата при км 359+250. Това е на около 550 м в участъка, затворен за движение и в който шофьорите не трябва да навлизат, спазвайки пътните знаци. Поставена е и табела с текст на български и английски - "Затворен“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес