Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: ДПС готвят "подмяна на цели урни" за изборите във Варна

Парламентът е така обсаден, че човек и да иска, няма как да се върне

66 коментара
Имаме сведения и затова съм тук, че вече са подготвени урни с бюлетини за подмяна на изборите за кмет, заяви във Варна Бойко Борисов. Сн. БГНЕС

ДПС подготвят мащабна манипулация на кметските избори във Варна тази неделя, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него става дума дори за подмяна на цели урни с бюлетини.

"По този начин Лютви Местан и ДПС сe канят да повторят схемата за купуване на гласове, която приложиха на парламентарните избори на 12 юни", каза в петък Борисов, който отиде във Варна да даде рамо на кандидата на ГЕРБ Иван Портних.

"Във Варна бяха хванати как купуват гласове, по безспорен начин. Хванаха ги с имената, с парите, с всичко. За награда този, който ги хвана, го уволниха. И сега имаме информация, че готвят цели урни, да сменят направо урните, подготвени урни за около 10-15 хиляди гласа", заяви Борисов.


Бившият премиер посочи, че ГЕРБ ще сезират прокуратурата и новия директор на областната дирекция на полицията във Варна Чавдар Нанков за подготвените фалшификации.

Дни след парламентарния вот на 12 май ГЕРБ подадоха сигнал в прокуратурата срещу ДПС и конкретно водача на листата Йордан Цонев за купуване на гласове в ромските махали. Прокуратурата във Варна започна проверка по случая, но и до този момент от нея няма резултат.

"Ако видите резултатите в ромските махали във Варна, Лютви Местан има 90% и точно те купуваха гласове. Давам информация на вашите зрители и слушатели като факти - те да си направят изводи. Сега искат да си върнат жеста, като узаконят гетата. Да ви е честито - на Варна – морската столица с катуни", коментира Борисов, според когото подготвяните сега от ДПС фалшификации са в полза на кандидата за кмет Христо Бозов, подкрепен от БСП.

С отиването си във Варна Борисов цели да сплоти редиците на ГЕРБ, тъй като местната организация е раздирана от конфликти, а бившият областен председател Павел Димитров е сред бунтарите в ГЕРБ, които искат партията да скъса с Цветан Цветанов и Искра Фидосова. В момента ГЕРБ залагат на Иван Портних, който замени Димитров начело на ГЕРБ- Варна.

Местната организация на ГЕРБ в последните години поддържа близки отношения с бившия общински председател на ДПС във Варна Янко Станев, който още през 2010 г. влезе в негласна коалиция с общинските съветници на ГЕРБ и така осигури влиянието им в съвета. Това доведе до изключването на Янко Станев от ДПС и остър конфликт със зам.- председателя на движението Йордан Цонев.

Според запознати конкуренцията между двете партии за контролирания вот в ромските райони е сериозна, тъй като през годините името на Станев е било свързвано с купуването на гласове в трите махали.

Парламентът е така обсаден, че човек и да иска, няма как да се върне

Борисов коментира още, че парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне. ГЕРБ напуснаха парламента преди седмица и не участват нито в заседания, нито в комисии.

Според Борисов, този парламент е безсмислен, защото министрите и депутатите са изгубили изцяло доверието на хората.

"Говорят неща, които са противоположност на това, което говориха през февруари, когато бяха протестите, и то за цената на тока. Те казваха – "Незабавно оставка”, а сега щяло да стане криза”, каза Бойко Борисов по повод отказа на БСП, ДПС и "Атака" за оставка на правителството.

Ако правителството подаде оставка, до криза няма да се стигне, тъй като за месец и половина могат да бъдат проведени нови избори и хората да бъдат представени по-добре, каза Борисов.

"Ние сме предложили Изборния кодекс, всички ще бъдат удовлетворени и това вече е демокрация. Който каквито резултати постигне, така ще се подреди народът. Вие видяхте, че първото нещо, което направиха, беше да орежат субсидиите на малките партии, които имаха 3 – 3.5% и които по принцип са наши бъдещи партньори. (Това е предложение на "Атака", но все още не е гласувано в НС - бел. ред.) Те просто искат да останат както едно време – ДПС, "Атака” и БСП. Ние сме още достатъчно силни и няма какво да ни правят, затова посегнаха на всички останали”, коментира Борисов, който отскоро е в кампания за общи действия с малките десни партии, останали извън парламента, подготвящи общ десен блок.

Той каза още, че правителството е получило ясен сигнал от Брюксел, който може да означава и предстоящо спиране на еврофондовете: "Когато получиш писмо, че те са раздразнени, това означава, че те са бесни. Когато получиш писмо, че има несъответствие в нещо, това значи, че спират всички фондове. Това направиха - и Орешарски, и "Батко и Братко" са пряко свързани с тогавашното спиране на фондовете."

Щом съм тук, значи партията е единна

Щом аз съм тук (във Варна), значи партията е единна. Това е хубаво на партиите, които си имат лидер, обясни Бойко Борисов.

"Една голяма партия като ГЕРБ, особено когато се преразпределят и депутатски постове, винаги има недоволни хора, които са се почувствали неоценени", каза той по повод раздорите в ГЕРБ и "кървавите писма" на местни функционери.

 

"Аз мога да дам за пример Бургас и София. В София имахме два мандата кмет на ГЕРБ и София в момента е един много различен от преди град, хубав град. Сега във Варна ще дойдат автобуси, тролейбуси, направихме булеварди, болници, градска среда. Надявам се, че ако Варна избере един кмет като Иван Портних, както Бургас избра Митко Николов, за година и половина-две, разбира се и при друго правителство, всички тези неща ще се случат", каза Борисов. Той тактично пропусна да припомни, че ГЕРБ подкрепи Кирил Йорданов за кмет на града, който в последствие беше свален с масови протести и самозапалването на Пламен Горанов.

Организацията във Варна е сред проблемните за Борисов заради критиките на бившия областен координатор Павел Димитров, сменен преди година и половина с Иван Портних.

След срещите с местните функционери Борисов направи и анализ на лидерството в управляващите БСП и ДПС, за да покаже колко по-добре е в ГЕРБ.

"ДПС си имат един лидер на светло, един на тъмно – уж Лютви Местан е лидер, но Ахмед Доган управлява. БСП – уж имат лидер или уж имат премиер Орешарски, но Станишев го командва, а Станишев – вкъщи го командват, най-вероятно", каза Борисов.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

66 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #66

    ГЛАВНИЯТ БЕЗДЕЛНИК В ДЪРЖАВАТА- БОЙКО БОРИСОВ, И ГЛАВЕН ФАЛШИФИКАТОР И РАЗБОЙНИК В ДЪРЖАВАТА, ПОДГРЯВА ПУБЛИКАТА ЗА ПРЕДИЗВЕСТЕНАТА ЗАГУБА НА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА В НЕДЕЛЯ. ПО ДРУГ НАЧИН РАЗБОЙНИКА НЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ИСТИНСКИЯ РЕЗУЛТАТ , КОЙТО ПРЕДСТОИ ДА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ В НЕДЕЛНИТЕ ИЗБОРИ. НАЛИ В КОМИСИИТЕ ПОВЕЧЕТО СА ГЕРБАВИ !!! ИНАЧЕ, БЕЗДЕЛНИКА ПРОДЪЛЖАВА ПОД БЕЗЧИСЛЕНА ОХРАНА ДА РИТА МАЧЛЕ НА МАЛКОТО ИГРИЩЕ ДО КУЛАТА ЗА СКОКОВЕ НА БАСЕЙНА... [Прочети целия коментар] В ДИАНАБАД, И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА ПОДГРЯВА ПУБЛИКАТА ПО ПРОТЕСТИТЕ.

  2. Анонимен
    #65

    Ами тя Фидосова може да нахрани цяло село,и Лиляна Павлова тоже.

  3. Анонимен
    #64

    Мазен,потен,вол-думи на Цветелина Бориславова. Хей,българино разграничи се от тази крадлива клика,наречена ГЕРБ.Страх ги тресе,че ще влезнат в затвора.Бунят народа-изкарали 3000 платени мързеланковци и по цял ден реват за нови избори.Избори имаше преди месец,а за това,че не сте гласували кой ви е крив.За справка Варна-варненци не искат нови избори.Сега Христо Бозов ще стане кмет,а крадецът Портних ще пие една студена вода.

  4. Анонимен
    #63

    Боко и Цоко при бая ви Ставря.На топло.Фидоска на кайма,да засити гладните.

  5. Анонимен
    #62

    АТАКА-това е партията.Другото е гмеж.

  6. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #61
  7. Анонимен
    #60

    Отн.: 'това е процентното съотношение на електоралните нагласи''
    На кои електорални нагласи - може би на псевдо-проучванията от купените социологически агенции.
    Това, че хората не отиват да гласуват не е 'социално безотговорно поведение', както се опитва да го изтълкува ВИД Кмета. Това е реакция срещу подмяната на електоралните нагласи, срещу наглостта и арогантността на СИК и РИК, които носят бюлетините в чували за боклук ... неразпечатани и развързани, като ни убеждават, че протоколът бил определящ,

  8. Анонимен
    #59

    "32% от подадените гласове води Христо Бозов, подкрепян от БСП и партията на Меглена Кунева. Следва го Иван Портних, кандидат на ГЕРБ с 26%". Това е процентното съотношение на електоралните нагласи във Варна и то едва ли се е променило за 2-3 седмици, а спомняте ли си, че при опорочените от служебното провителство на ГЕРБ и президента парламентарни избори съотношенията бяха обратни. Не искам този президент да фалшифицира отново едни избори в полза на ГЕРБ, както искат протестиращите в София. Другия извод е, че вследствие на тъпите протести за спасяване на мутрата расте електоралната подкрепа за БСП.

  9. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #58
  10. Анонимен
    #57

    Jочната медицинска диагноза на пациентът Борисов се нарича: Параноидна психоза, което е разновидност на шизофренната налудност. Хайде изтрийти и този медицински факт !!! Е това е точната диагноза на любимата ви мутра нещастници !!!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.