Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

3395 жени са получили държавно финансиране за ин витро процедури

2 коментара

3395 жени или почти 90% от всички кандидатствали са получили финансиране за ин витро от Фонд “Асистирана репродукция“ през тази година, съобщиха във вторник от здравното министерство. Финансирането на тези случаи е на стойност 14.8 млн. лв. Броят на родените деца след ин витро оплождане през тази година е над 700 при 648 през миналата година.

Фонд “Асистирана репродукция“ беше създаден през 2009 г. Оттогава досега в него са постъпили общо 14 760 заявления, а над 10 хиляди жени са получили финансиране. Данните показват, че 26% - 30% от опитите за ин витро са успешни. Родените деца за тези три години са близо 1400.

Фонд “Асистирана репродукция“ финансира до три опита ин витро, като всеки един от тях е на стойност до 5 хиляди лева. Право на помощта имат двойки с репродуктивни проблеми. Максималната възраст за финансиране при жените е 43 години. Повече информация за условията може да се намери на интернет-страницата на фонда http://www.far-bg.org/.

Там всеки кандидат може да провери онлайн на какъв етап е неговото заявление за помощ, колко средства са изразходвани до момента, колко процедури са финансирани. На електронната страница е поместена информация и за всички клиники, с които работи фондът. През тази година те са 21.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Не можеш да смяташ. Фондът е създаден 2009, значи практически започва да действа от 2010, а най-много заявки е имало досега през 2011. Която е правила до 3 опита през 2010 и накрая е заченала, сигурно е родила през 2011. Която е правила до 3 опита през 2011 и накрая е заченала, сигурно ще роди през 2012. Успеваемостта на зачеването и раждането практически се базира да опитите през 2010, а не и на 2011. Ерго, сметката е точна - 26 до 30% успеваемос.

  2. Анонимен
    #1

    "Оттогава досега в него са постъпили общо 14 760 заявления, а над 10 хиляди жени са получили финансиране. Данните показват, че 26% - 30% от опитите за ин витро са успешни. Родените деца за тези три години са близо 1400." малко аритметика:10,000 жени - близо 1400 родени деца = 14%

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.