43-ма от "Българския Великден" подкрепиха Николай Василев

Участието на известни имена от "Българския Великден" в политиката разбуни духовете сред участниците в инициативата. Част от тях обявиха, че инициативата "Българският Великден" не трябва да се използва като коз в предизборната надпревара. Други подкрепиха включването на техни колеги в политическия живот.

Последното писмо е от 43-ма участници в инициативата, с което те подкрепят кандидатурите за депутати на Николай Василев и Любка Василева Качакова. Според великденци за икономически растеж в България са необходими нови лица, а двамата кандидати са част от честните и способни българи, от които парламентът и държавата само ще спечелят, ако ги имат.

Откритото писмо, разпространено чрез БТА, е подписано от Албена Ватралова и други великденци, живеещи в България, САЩ, Германия, Австрия, Белгия, Великобритания, Малайзия, ЮАР. Подписалите поздравяват Качакова и Василев за кандидатурата им за народни представители и уточняват, че това няма нищо общо с политическите пристрастия на всеки от подписалите посланието. Николай Василев и Любка Василева са кандидат-депутати от царската коалиция.

Ще останем същите зорки "великденци" и ще бъдем критични спрямо тях, както бяхме критични заедно с тях, пише още в посланието.

Новото писмо е в отговор на друго открито писмо, също на участници в инициативата, разпространено на 20 май. В него бе призовано инициативата да не се употребява за политически цели. Употребата на Българския Великден за партийна пропаганда опорочава идеята, се казваше в писмото, подписано от четирима от участниците в инициативата.

Архив по темата
Споделяне

Още от България