Актьорът от "Зеленият път" Майкъл Кларк Дънкан почина

Актьорът от "Зеленият път" Майкъл Кларк Дънкан почина

Американският актьор Майкъл Кларк Дънкан, известен с ролите си във филмите "Зеленият път", "Армагедон" и "Град на греха", е починал на 3 септември на 54-годишна възраст, съобщиха световните агенции.

В последните месеци Дънкан е имал сърдечни проблеми и е починал в болница в Лос Анджелис, където постъпва след инфаркт на миокарда на 13 юли. Той обаче така и не се възстановява след удара.

 

Роденият през 1957 г. Дънкан е опитвал спортна кариера в Националната футболна лига на САЩ, работи като телохранител дълго време. Актьорската си кариера започва след тридесетата си годишнина с епизодични роли именно като бодигард. През 1998 г. получава малка роля в "Армагедон", за да дойде година по-късно и най-популярното му и невероятно изпълнение в екранизацията на "Зеленият път" на Стивън Кинг. Там актьорът си партнира с Том Ханкс и играе осъден на смърт затворник със свръхестествени сили. За този роля той е номиниран за Оскар.

 

Внушителният му ръст от 1.96 метра и дълбокият му глас го правят изключително разпознаваем.

 

Дънкан също така е озвучавал редица анимационни филми, сред които "Кунг-фу панда" през 2008 г. Преди няколко години актьорът стана вегетарианец и дори се снима в клип на организацията за защита на животните ПЕТА (PETA).

 

Мениджърът на актьора Дан Спило определи тъжното събитие като трагична загуба за всеки, който го е познавал. "Той беше единственият актьор, от когото хората не искаха автограф, а прегръдка", казва Спило.

 

Режисьорът на "Зеленият път" Франк Дърабонд описва Дънкан като изключително деликатен и нежен човек, както и пример за достойнство, почтеност и учтивост.

 

През 2012 г. неговото име се свързва със седем нови продукции и дори успя да участва в няколко епизода на сериала "The Finder". 

Споделяне

Още от

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?