Анита Мейзер остава в ареста, давала 30 000 евро, за да не я задържат

Анита Мейзер остава в ареста, давала 30 000 евро, за да не я задържат

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста Анита Мейзер (Желева), която е обвинена за убийството на културиста и неин съпруг Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на полицай. В неделя 52-годишната жена беше арестувана първо за нанасяне на средна телесна повреда на съпруга си, което е довело до смъртта му. Три дни по-късно в съдебната зала се разбра, че тя е предложиха солидната сума на дежурен полицай, за да не бъде арестувана.

Мейзер намекнала на полицая, че е в състояние да заплати, за да не се разгласява случилото се. Това е станало още при подаване на сигнала за смъртта на Димов до полицията като дори е имало наддаване. Мизата се вдигала на два пъти с по 10 хил. евро. Крайният резултат обаче е повдигане на още едно обвинение срещу нея – за предлагане на подкуп. Любопитното в случая е, че Мейзер е направила офертата в разговор с дежурен полицай от районното управление, когато се обадила да подаде сигнала. Разговорът е записан и е приложен по делото.

Така за варненския съд не остана избор, освен да я задържи за постоянно в ареста, но мярката може да се обжалва след три дни. Сега съдът реши, че има достатъчно данни, за да се предположи, че арестуваната е извършила и двете престъпления. Тя бе задържана заради риска да се укрие и да извърши друго престъпление.

Мейзер не е осъждана, но не пребивава постоянно в България. Тя има двойно гражданство, но полицаите не са успели да открият нейния американски паспорт. Съдът сметна, че укриването на този документ може да е било с цел тя безпрепятствено да напусне страната.

"Фактът, че второто престъпно деяние (предлагането на подкуп) е извършено непосредствено след първото, е индикация, че Мейзер е готова на всичко, включително и да извърши престъпление, за да избегне наказателно преследване", мотивира се окръжният съд.

"Аз съм невинна. Обичах съпруга си. Невинна съм, навлизам в т.нар. климакс и полудявам отвътре", каза обвиняемата пред магистратите.

По време на цялото заседание тя плака, а след като чу решението, се свлече на земята. Мейзер беше доведена в съда по розов анцуг и джапанки и заплака още при свалянето си от колата на "Съдебна охрана".

"Съдействам на 100% и ще продължа да съдействам. Аз съм майка и жена. Цял живот съм работила, за да се пенсионирам. Не съм виновна, имахме планове с Николай и щяхме да празнуваме рождения му ден. Обичам мъжа си, за какво да го убивам", каза тя.

Мейзер е затегнала свинската опашка на врата на мъжа си, като е съзнавала, че поставя в опасност живота му, но не е допускала, че може да се стигне до трагичния случай, заявиха от прокуратурата. Това потвърждава версията, че съпругът ѝ е починал, докато двамата са практикували екстремен секс с душене.

От настъпването на смъртта на Николай Димов до подаването на сигнала в полицията в 3.30 ч. на 14 август са минали 2-3 часа, коментира пред журналисти адвокатът на обвиняемата Олег Атанасов. Той не можа да обясни какво е правила Мейзер в този интервал от време.

За убийство по непредпазливост се полагат от 2 до 8 години затвор. Предлагането на подкуп на полицай обаче се води по-тежко престъпление, което се наказва с до 10 години затвор.

Във вторник от прокуратурата обясниха, че ако Мейзер признае вината си и поиска съкратено съдебно следствие, може да се търси наказание при смекчаващи вината обстоятелства. При новото обвинение за подкуп не е ясно дали държавното обвинение би приело да води процеса по този начин.

Една от версиите на Мейзер бе, че е отишла да пазарува в 2.30 ч през нощта в събота, като оставила Николай Димов пред луксозната жилищната сграда близо до Евксиноград да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв, съобщава вестник "24 часа".

Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента, защото сградата има видеонаблюдение, включително камери в асансьора и на етажа на семейството. До апартамента на Мейзер се стига само с асансьор, за който трябва човек да има чип или да бъде извикан от горе. Доказано е, че никой друг не е влизал в дома им, пише вестникът.

Анита Мейзер стана национално известна преди две години, когато бе представителка на България на конкурса "Мисис Свят" в щата Мериленд, САЩ. За нея се знае, че бракът с Николай Димов ѝ е втори. Твърди, че ползваната от нея фамилия е от първия ѝ съпруг, който е починал от инфаркт и от когото има голяма дъщеря. 

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?