Антон Тодоров: Руснаците в Бяла не пушат и не пият концентрат

Антон Тодоров, сн. БГНЕС
"Това не е зле за България. Тези хора (руските туристи – б.ред.) са платежоспособни. Нито един от тях в Бяла не видях да пуши или да прие концентрати. Безспорно службите работят. Има реални факти, които не можем да споменаваме. За мен докладът няма да навреди на отношенията“, заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, цитиран от агенция "Фокус".
 
Той коментира в сряда правителственият доклад за националната сигурност през миналата година, в който Русия е посочена като заплаха за България. 
 
Попитан дали заради този доклад няма да се обтегнат отношенията ни с Русия, той отговори отрицателно и даде за пример това, че с всяка година руските туристи у нас се увеличават с 15-20% . 
 
"Чудесен доклад, който най-накрая посочи един от големите проблеми на България – хибридната война. Мисля, че много от опитите за спекулации, че правителството не води последователна политика в тази посока, се изпаряват. Т. нар. кебапчийски котараци от старата десница трябва да знаят, че само с приказки не става. Става с реална политика, спиране на руските проекти в България и провеждане на политика в областта на националната сигурност, която работи и неутрализира опитите за дестабилизиране на България, а такива определено има“, коментира Антон Тодоров. 
 
"Ще ви кажа нещо, което е публична информация, за да не нарушаваме закона – в един от докладите на СГС преди няколко месеца, който беше препечатан в сп. „L`Europeo“, бяха публикувани имената, наказателните дела и разрешенията за СРС, които ДАНС е искала от СГС за изпълняване на законни СРС спрямо руски търговски представители и други представители на руската федерация“, посочи той и уточни, че доколкото знае, в прокуратурата има разследване по този повод. 
Споделяне

Още по темата

Още от

Колко време давате на новия парламент?