Близнашки отново увери, че мъртви души в изборните списъци няма

Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата.

"Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема", обяви премиерът, цитиран от пресцентъра си.

"Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове", заяви още Близнашки.

Премиерът отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат. "След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата "преход" и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия", коментира още министър-председателят.

Споделяне

Още от Избори 2014