Болница “Токуда“ събира елита на инвазивните кардиолози в Европа

Болница “Токуда“ събира елита на инвазивните кардиолози в Европа

И през тази година Клиниката по кардиология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е домакин на традиционното научно събитие за интервенционални кардиолози “Български бифуркационен курс“. Конференцията отново събира на едно място много водещи имена от областта на безкръвното лечение на сърдечносъдови заболявания от България, Европа и света, съобщиха от лечебното заведение. Осмото издание на форума ще се проведе от 25 до 27 януари в Аулата на болницата.

Курсът представлява практическо обучение и споделяне на опит за едни от най-трудните за интервенционален достъп и лечение запушвания - тези на разклоненията на основните сърдечни артерии.

Два са основните тематични фокуса на осмото издание на събитието – отбелязване на напредъка в лечението на бифуркационни запушвания на коронарните съдове в теоретичен и практичеси план и широка дикусия около използването на техники за лечение на сложни бифуркации с 2 стента.

Водеща тема е приложението интервенционални процедури при пълно запушване на съдовете, дискусионен въпрос в изследователските среди, където все повече данни показват успешни дългосрочни резултати в полза на безкръвното лечение.

Д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология в болница “Токуда“ и председател на Дружеството по интервенционална кардиология, е съдиректор на курса, заедно с доц. Добрин Василев и доц. Васил Велчев.

Международни директори са проф. Робърт Гил (Централна Клинична болница на Министерство на вътрешните работи във Варшава, Полша) и проф. Ив Лувар (Институт за сърдечносъдови заболявания на Южен Париж, Франция).

Лектори в тридневните практически и теоретични сесии са още специалисти от Гърция, Сърбия, Германия, Италия, Испания, Белгия.

В обширната програма са включени множество случаи на живо, при които ще бъдат показани най-новите техники за интервенционално лечение на сложни запушвания на сърдечните съдове директно от ангиографската зала на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. След миналогодишния успех на специализираната сесия за млади кардиолози, тази година уъркшопът продължава с уникалната възможност за тях отново да изпълняват случаи на живо под ръководството на опитни специалисти от елита на интервенционалната кардиология.

Събитието се организира със съдействието на Европейския бифуркационен клуб, Европейски клуб по тотални коронарни оклузии и Българското дружество по интервенционална кардиология. Очакват се близо 120 делегати от над 10 страни. 

Споделяне

Още от България