Борисов: Брюксел ни дава три пъти по-малко, отколкото ни трябва

Това което ни трябва, е с три пъти повече от това, което засега се предлага от Брюксел. Това е съобщил премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание тази седмица, стенограма от което бе разпространена в петък.

Той съобщил, че е било проведено съвещание с министрите, за да се изяснят приоритетите на страната до 2020 години и да се прецени по кои европейски програми да се кандидатства.

"Така че ще предстоят тежки преговори и затова ние изтегляме всичко това по-рано, за да можем да защитим интереса на държавата по-рано. Сиреч, на масата в Брюксел да има нашите предложения и да можем да се борим за всеки един проект, защото само Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщението може да изхарчи, образно казано, всички пари. Министерството на околната среда и водите в т. нар. водоснабдяване и канализация и битовите отпадъци в страната, им трябват от порядъка на поне 10 милиарда лева, най-малко. Така че, доста тежка задача ни предстои, затова беше важно да намерим консенсус и съгласие между всички тези министри, за да може Томислав Дончев още отсега да направи своите заявки, а и всеки министър, когато отива в Брюксел, да знае и другите проекти, които са жизнено важни за страната, за да не тегли само чергата към своето министерство, а комплексно да приоритизираме важните за страната неща. Разбира се, тук сме включили електронното правителство. Включили сме и енергийната ефективност, включено е и образованието", обяснил Борисов.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?