Борисов отклони диспут със Станишев: "Ще се срещнем на изборите"

Окуцелият заради счупване на крак по време на футболен мач столичен кмет Бойко Борисов бе призован от премиера Сергей Станишев "да не бяга" и "да не се крие" от нов публичен дебат.

Във второ писмо за два дни Станишев поднови поканата диспут и отбеляза, че Борисов "за пореден път" е "избягал".

"Защото е много лесно да стоите отстрани и да произвеждате доноси срещу България. Настоявам за този диспут, защото вярвам, че България се нуждае от политици, които имат интелекта и куража да се борят за нашите национални интереси. На България ѝ трябват лидери, а не странични наблюдатели. Ако и този път откажете, г-н Борисов, проблемът си е Ваш. Очаквам вашето решение", пише в заключение Станишев, посъветван от PR-ите си да се позиционира като истински лидер и да подкопава лидерския имидж на Борисов, който, според проучванията, си остава най-популярният български политик.

Столичният кмет отказа нов пряк тв диспут със Станишев, защото не смятал да участва личните PR-акции на министър-председателя.

"Очаквам да се срещнем на изборите", се казва в отговор на Бойко Борисов

"Поредната ви покана за публичен диспут към мен ясно издава отчаянието ви от загубеното доверие на българските граждани и предстоящия изборен провал на БСП....Днес се опитвате с порой от думи и самоуверени хвалби да замажете пораженията от собствения си управленски провал", се казва в писмения отговор на Борисов, разпространен от пресцентъра му.

Тъй като Станишев твърди, че ГЕРБ няма програма за управление, Борисов го информира, че има "възможност заедно с всички останали българи" да се запознае с управленските идеи на партията само след седмица, когато "Програмата за европейско развитие на България, която българските граждани очакват, ще бъде официално представена."

Споделяне

Още по темата

Още от ИЗБОРИ 2009