Борисов: Сериозните партии издигнаха свои кандидати, БСП отиде в армията

Снимка: БГНЕС

"Нито искаме подкрепата на ДОСТ, нито я отказваме”, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в четвъртък по повод изявлението на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че неговата партия ще подкрепи кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите му ДОСТ няма да издига свой кандидат, тъй като са много млада партия и сигурно нямат готовност за това. "Какво ще прецени да подкрепи е негово право. Оставам на добрия тон и на това, че те с г-жа Цачева са колеги от доста години в парламента”, допълни премиерът.

По думите му всяка отговорна партия трябва да издигне свой кандидат за президент и да застане зад него. "Сериозните партии го направиха, с изключение на БСП – те отидоха в армията, АБВ им посочиха кой, взеха един човек, понеже по презумпция военните са обичани от народа, всеки военен защитава националната сигурност – един небето, друг океана, трети морето, четвърти земята. Те реално нямат кандидат”, заяви Борисов.

По думите му в тази ситуация "позицията на ДПС е много честна – ясно е, че те са подкрепяли Пламен Орешарски през мандата на БСП и сега вместо БСП да казва "Имахме премиер, ама”, тогава му ръкопляскаха, ставаха му на крака”, каза Борисов по повод заявената подкрепа от ДПС за Пламен Орешарски. "Бях в залата и съм ги виждал, а пък после се отказаха от него. ДПС последователно си стои на позицията”, добави премиерът.

Споделяне

Още от Президентски избори