България вече може да изнася растителни продукти за Виетнам

България вече може да изнася растителни продукти за Виетнам

Българските производители на растителни продукти вече могат да изнасят продукцията си за Виетнам, съобщи Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Това става възможно след като Министерството на земеделието и Българската агенция по безопасност на храните утвърдиха образец на фитосанитарен сертификат с Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Виетнам.

Документът дава възможност на български фирми да изнасят стоки от растителен произход - зърно, фуражи, брашна, технически култури, цветя, семена и други, на виетнамския пазар.

За реализиране на износа не са необходими други сертифициращи документи, освен договореният сертификат, е посочено в съобщението на МЗХГ.

Постигнатата договореност ще способства за увеличаване на търговския обмен между двете страни. Основен износен продукт за Виетнам е българската фуражна пшеница, посочват от МЗХГ.

Земеделското министерство продължава да работи и за регистрацията на България като страна вносител на стоки от животински произход, което се очаква да стане до края на годината.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?