"Булгартабак" смени логото си за 65-ия рожден ден

"Булгартабак" смени логото си за 65-ия рожден ден

С нова корпоративна визия “Булгартабак“ отбеляза 65-ия си рожден ден във вторник в Археологическия музей в София, където до неделя може да се види и изложба, посветена на историята на тютюневия холдинг.

Експозицията включва първата машина за рязане на тютюн, внесена в Пловдив през 1885 г., монети, били в обращение между 1930 и 1941 г., на които са изобразени най-важните стопански култури за Царство България – сплетени във венец житни класове, лозови и розови клонки и тютюневи листа. Изложени са оригиналите на укази от времето на княз Александър Батенберг и цар Фердинад за налагане на акцизи върху тютюна, факсимилета от документи по повод приемането на Закона за монопола на тютюна през 1947 г. Посетителите на музея могат да видят също така второто издание на романа "Тютюн” на Димитър Димов от 1953 г., първата акция от Тютюнева фабрика – Пловдив, както и оригинални картонени табакери и пакети, с останали в историята български марки цигари, някои от които вече са антикварна рядкост.

Директорите на компанията Венцислав Чолаков и Ангел Димитров обясниха, че основната им цел е "Булгартабак" да заеме своето място сред световните лидери в бранша".

За 65 години фабриките на "Булгартабак" са произвели близо 5 000 000 000 000 къса цигари. В момента в групата на приватизираната миналата година тютюнева компания обаче има само две цигарени фабрики – "София БТ" и "Благоевград БТ".

Споделяне

Още от България