"Булгартабак" удвоява износа си за Тайван

Приватизираният преди няколко месеца "Булгартабак холдинг“ увеличава значително износа си за Тайван през тази година, съобщиха от дружеството в петък. През 2011 г. то е реализирало на този пазар износ от 500 млн. къса цигари. През 2012 г. експортът ще достигне над 750 млн. къса, а през 2013 г. се предвижда да бъде надхвърли 1 млрд. къса.

Освен това компанията, която бе купена от руската "ВТБ Инвест", смята да атакува тайванския пазар с нови продукти, които са в процес на разработка. Те ще имат специфичен бленд и опаковка, които да отговарят на вкусовете и изискванията на потребителите от региона. Интересът към новите продукти е изключително голям, твърди тютюневият холдинг.

 

В момента “Булгартабак” е постигнал пазарен дял в Тайван малко под 2%, като продуктите се разпространяват на територията на цялата страна.

 

Дружеството припомня, че има богат опит като износител на цигари за Далечния Изток. Освен за Тайван компанията изнася продукти и за Япония и Хонг Конг. Марките, с които е позната на тези пазари, са "ЕВА“ Слимс, ММ и Трезор. Специфичните блендове в продукцията за тези пазари се оценяват положително от потребителите и допринасят за разширяване на пазарното присъствие в този район, посочват от "Булгартабак".

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?