Местни избори 2015

Чавдар Трифонов: Фрапантна е липсата на кандидата на ГЕРБ в предизборната кампания

С влизането на България в ЕС лошите практики по време на избори се увеличиха, смята евродепутатът Светослав Малинов

Светослав Малинов и Чавдар Трифонов

"Фрапантна е липсата на кандидата на ГЕРБ в предизборната кампания във Варна. Бившият кмет се скри и това направи дебатът за Варна невъзможен”, заяви кандидат-кметът на коалиция "Реформатори и Патриоти – Решението за Варна” Чавдар Трифонов. През уикенда той, заедно с евродепутата Светослав Малинов (ЕНП/РБ) се срещнаха със стотици варненци. На въпрос за уродливите практики в кметската кампания напоследък евродепутатът отговори: "Знам и имената на хората, които участват в подобни практики , но ние се опитваме да създаваме стандарти и да ги следваме.” С влизането на България в ЕС подобни лоши практики се увеличиха, смята Малинов. По думите му целта им е да откажат хората да гласуват с идеята, че всичко е предрешено. "Заявявам, че не могат да купят толкова много, ако всички честни хора застанат зад честния кандидат. Нищо не е предрешено!”, категоричен е Светослав Малинов. Той посочи себе си, като доказателство за това.

Обяснението на Чавдар Трифонов за отсъствието на основния му конкурент от предизборните дебати за Варна е отказът на Иван Портних да отговори на някои основни въпроси за работата му, като кмет през последните две години и половина. Трифонов съди бившия кмет за мълчалив отказ да предостави информация за санкциите, наложени заради лошо изпълнение на европроектите на община Варна, както и управленската си програма, която иначе е задължен да публикува.

Варна, която трябва да бъде ключа за развитие на Североизтока, присъства на картата на Брюксел с лоши практики при усвояването на европари, коментира евродепутатът Светослав Малинов (ЕНП/РБ). Той даде конкретни примери в тази насока, като извършването на ремонт на стари съоръжения на цената на нови или наливането на инвестиции във фонтан само на три километра от квартал, в който липсва водоснабдяване и канализация. Това е част от показното харчене на пари, свързано с украса на града, а не с инвестиции в подобряване качеството на живот на хората, смята евродепутатът.

Не партийните амбиции, а убийствените показатели на Североизточна България са основание да се търсят нови кметове по време на предстоящите избори, заяви евродепутатът. Новите качества и въображение на един нов кмет може да преобърнат икономиката на региона, виждал съм как реално това се случва на други места в България, посочи Светослав Малинов.

Кампания: Местни избори 2015: Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделяне

Още по темата

Още от Местни избори 2015

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?