Чешкият премиер обеща да защити "цивилизацията" от мигрантите

Андрей Бабиш

Чешкият премиер Андрей Бабиш изрази съмнение дали Европа трябва да помага на мигрантите, опитващи се да достигнат бреговете ѝ с лодки през Средиземно море, в интервю за германски всекидневник, цитиран от ДПА.

"Ако питате мен, това са икономически мигранти - всичките нелегални. Млади хора, които не бягат от война", каза той пред таблоида "Билд".

Агенцията отбелязва, че по дефиниция бежанец е някой, който е прекосил международна граница поради заплаха за живота му в собствената му страна, а икономическият мигрант напуска страната си доброволно.

Коментирайки факта, че има множество продължаващи конфликти на Африканския континент, като тези в Сомалия и Еритрея, Бабиш каза:" Отидох на място, за да науча повече. Те плащат от 2000 до 5000 долара за пътуването".

Една мафиотска структура за трафик на хора печели близо 5,7 милиарда долара на година, прехвърляйки хора през Средиземно море, каза той пред вестника, без да посочва източника на тези данни.

Бабиш отново изрази своето неодобрение за плана на германската канцлерка Ангела Меркел за преразпределяне между европейските страни на квотен принцип на мигрантите, които пристигат на европейските брегове.

Европейският съюз трябва да "помага на хората там, където са родени", отбеляза той и добави: "Европа не може да се справи с проблема с миграцията по различен начин от Америка, Канада, Австралия. Трябва също да защитим цивилизацията, която предците ни са съградили, нашата култура".

Европейските избори през следващата година ще покажат "какво мисли мълчаливото мнозинство за нелегалната миграция", каза той пред вестника.

Споделяне

Още от Европа