Десет селища у нас си избират кмет

Десет селища у нас си избират кмет

В десет населени места у нас в неделя се провеждат частични избори за кмет. Това са град Калофер, русенското село Пиргово, село Туховища в община Сатовча, село Хърлец в община Козлодуй, както и в село Байково (община Хитрино), пазарджишкото село Ивайло, село Доброплодно (община Ветрино), павликенското село Батак и в Рогозче (община Джебел), предаде агенция „Фокус”.

В Калофер в надпреварата участват досегашният кмет Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет, и претендентите от ГЕРБ Лалка Драгоева от ГЕРБ и от НДСВ Йордан Колев.

Петима са кандидатите за кмет на русенското село Пиргово, след като предишният управник Стоян Цирков загина при катастрофа. В изборите участват кандидатът на ГЕРБ Илиян Бодуров, както и претендентите на ВМРО - БНД Стефан Барбуков, на БСП Георги Бодуров, на "Нова зора" - Велико Джарналиев и на "Земеделски народен съюз" Сталияна Михайлова.

Кандидатите село Туховища са Кемал Аривов от ДПС и Венцислав Шишков от ГЕРБ. До частичните избори се стигна, след като "Земеделски съюз" обжалва избора на Кемал Арифов от ДПС за кмет на селото. При касирането на изборите е установено, че само една бюлетина не достига на Арифов, за да може изборът му за кмет да бъде обявен за действителен.

В село Доброплодно, община Ветрино, се състезават четирима кандидати, издигнати от политически партии. В село Хърлец са регистрирани четирима кандидати. Двама от тях са издигнати от политически сили, а останалите са независими.

Един е желаещият да стане кмет на село Байково - от ДПС. За участие са се регистрирали ГЕРБ, ДПС и БСП, но само от партията на Ахмед Доган са издигнали претендент.

Четирима са кандидатите да управляват пазарджишкото село Ивайло. От ГЕРБ кандидатът е Милчо Донгов, претендентът на БСП е Борислав Борисов, "Обединени земеделци" е издигнала Цветко Спасов, а БЗНС - Иванка Иванова.

Двама участват в изборите за кмет в свищовското село Горна Студена. "Коалиция за Свищов" издига кандидатурата на Тодор Иванов, а инициативен комитет е регистрирал Марийка Милкова като независим кандидат.

Частични местни избори се провеждат и в джебелското село Рогозче. Кандидатите са двама - на ДПС и на ГЕРБ.  До вот в павликенското село Батак се стигна, след като през октомври бе избран кмет на Батак, но се оказа, че той не заличил регистрираната си фирмата и бе отстранен. Изборът в неделя е между  Димитър Димитров от БСП и Асен Асенов от местна коалиция от партии ''Заедно за Батак''.

Споделяне

Още от България