Диск с крадена банкова информация от Лихтенщайн предложен на Германия

Диск с банкови данни за лица с укрити доходи в Лихтенщайн е бил предложен за закупуване на Германия от анонимен продавач, съобщи в четвъртък германският вестник "Зюддойче цайтунг".

Според изданието става дума за няколкостотин германски граждани, които имат влогове в Лихтенщайнската земеделска банка (Liechtensteinische Landesbank - LLB). Влоговете са на обща сума 550 млн. евро.

Предложението за диска с данните е постъпило в данъчното управление на провинция Шлезвиг Холщайн преди няколко месеца, но информация за него се появява едва сега.

Провинциалните власти смята да купят част от данните на диска, за да проверят актуалността и достоверността на цялата информация. Преговорите за покупката се водят с Министерството на финансите.

Това е поредното предложение за сделка от разгърналата се в последните месеци "търговия" с крадена банкова информация, засягаща укрити доходи на германски граждани в чужди банки.

През февруари 2010 г. Германия брои на анонимен продавач 2.5 млн. евро за диск, който съдържаше данни за укрити доходи на германци в швейцарската банка "Креди Суис" (Credit Suisse).

След като получи данните, прокуратурата в провинция Северен Рейн - Вестфалия заведе над хиляда дела. Този месец сътрудниците на данъчната полиция и прокуратурата в Дюселдорф обискираха 13 германски филиала на "Креди Сюис". Освен това в резултат на сделката с дисковете около десет хиляди укриватели на данъци се явиха доброволно в данъчните служби и платиха укритите задължения с лихвите, за да избегнат наказателното преследване.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес