Доган: ДПС няма отношение към политическия скандал

Доган: ДПС няма отношение към политическия скандал

Не знам много за политическия скандал. ДПС няма отношение към него, заяви в четвъртък лидерът на партията Ахмед Доган, цитиран от БТА, по време на предизборно посещение в Шумен.

Запитан каква е позицията на ДПС след кризата във властта, той отговори: "Ще излезем с позиция след изборите, когато се запознаем с обстановката", каза Доган.

Той не отговори на въпроса дали политическият скандал може да предизвика обстановка за предсрочни избори.

След като премиерът Сергей Станишев уволни зам.-министъра на бедствията и авариите от квотата на ДПС Делян Пеевски, в неделя Доган също коментира, че не знае мотивите.

Според него избирателната активност на 20 май ще бъде около 30 процента. От 13 дни обикалям България и мисля, че само ДПС прави предизборна кампания, каза Доган.

В четвъртък той откри областен офис на ДПС в Шумен, заедно с вицепремиер Емел Етем, водачката на листата Филиз Хюсменова и кандидат-депутатите Четин Казак и Юнал Лютфи.

Междувременно от пресслужбата на МС потвърдиха пред Mediapool, че Емел Етем е в отпуск, но уточниха, че това няма връзка с гръмналия скандал, а с предизборната кампания.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?