Доналд Тръмп: Политиката на Меркел за бежанците е "безумна"

Доналд Тръмп

Това, което прави германският канцлер Ангела Меркел в полза на имигрантите, е "безумие", заяви Доналд Тръмп, главен претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединените щати догодина.

"Не обичам миграциите. Не обичам хората, които пристигат /.../ Ще има бунтове в Германия. Това, което тя /Ангела Меркел/ направи в Германия, е безумие", заяви Тръмп в интервю за телевизия Си Би Ес.

Милиардерът, който вече направи спорни изказвания за мексиканските имигранти в САЩ, заяви, че "несъмнено" не е против приемането на 10 000 бежанци в САЩ. Но "200 000 души? Това би било най-големия Троянски кон /.../ ако се окаже, че тези хора са от "Ислямска държава", добави Тръмп.

Германия очаква да приеме между 800 000 и един милион бежанци тази година и Меркел твърди, че страната ѝ е способна да се справи с проблема, припомня агенцията.

Доналд Тръмп предлага като решение създаването на забранена за полети зона в северна Сирия, където да се приемат бежанците. Страните от Персийския залив трябва да "вземат голямо парче от Сирия и да създадат сигурна зона за населението", смята Тръмп.

Фаворитът на републиканците заяви също, че "вероятно много добре ще се разбира" с руския президент Владимир Путин, защото той "изобщо не обича Обама". На въпрос за действията на Русия в Сирия Тръмп заяви, че "докато те /руснаците/ атакуват "Ислямска държава", той изцяло ги подкрепя.

"Ако Русия иска да бомбардира ИД, нека го прави", заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят