ДСБ внесе поправка анти-“Витоша ски” в Закона за горите

Поправка, с която собствениците на лифтове, влекове и други съображения за спорт и туризъм върху защитени територии да се задължават да осигуряват достъпа на гражданите до съответните туристически места, предлага ДСБ в Закона за горите.

Основните моменти в текстовете обясни пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на Синята коалиция и председател на софийската организация на ДСБ Иван Иванов.

Предлаганите текстове предвижат при неизпълнение на задълженията от страна на собственика, наемателя или концесионера на съоръженията общината да поеме временно управлението с цел осигуряване на обществен достъп. Редът и начинът да се определя с наредба на Министерския съвет, се предвижда в проекта.

По този начин се възстановява балансът между публичните интереси и частната инициатива, обясни целта на измененията общинският съветник от ДСБ Петър Москов.

Ред е на ГЕРБ да покаже политическа воля и да защити интересите на гражданите, коментира и Иван Иванов. По думите му, целта е да не се допусне монополисти като "Витоша ски" да лишават гражданите от достъп до лифтове, спортни и туристически съоръжения.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?