Дванадесет кандидати за директор на БНР са допуснати до конкурса

Дванадесет кандидати за директор на БНР са допуснати до конкурса

Дванадесет са допуснатите кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Подалите документи са били 17 души, но след проверката на техническата комисия на Съвета за електронни медии (СЕМ) до същинския конкурс (събеседване) са били допуснати 12.

Предстои на 20, 21 и 22 май съветът да събеседва с кандидатите. Редът за изслушването им беше определен чрез жребий.

Допуснатите по реда, по който ще представят концепциите си в СЕМ, са Росланна Белчева, Диана Димитрова, Ванче Бойков и Жени Гаджалова на 20 май; Бойчо Кулински, Радослав Янкулов, Николай Ангелов и Иво Тодоров на 21 май; Гергина Дворецка, Поля Станчева, Митко Димитров и Георги Божков на 22 май.

Дискусиите във всеки един от трите дни ще започват в 9.30 ч. Изслушването на всеки кандидат ще продължава около час и половина - 30 мин. за представяне на концепцията му за бъдещето на БНР и около час събеседване с членовете на регулатора.

Недопуснатите Найден Андреев и Стефан Димитров нямат необходимия трудов стаж от 5 години в радио, за да продължат в конкурса, а Георги Василски, Ясен Инджев и Кирил Калев имат участие в търговски дружества, което противоречи на условията.

За нито един от кандидатите не е установена принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Изборът на нов генерален директор на БНР трябва да бъде обявен на 23 май.

Вторият мандат на сегашния шеф на радиото Валерий Тодоров изтича в края на този месец, а по закон той няма право на трети.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество