Дженерал мотърс иска да намали цената на електрическите коли

Дженерал мотърс иска да намали цената на електрическите коли

Дженерал мотърс (General Motors) иска да разшири използването на електрически коли и един от начините според компанията е като намали производствените разходи, предаде АФП.

Най-големият производител на автомобили в САЩ, който в края на 2016 година пусна на пазара модела Шевролет Болт (Chevrolet Bolt), напълно електрическа лимузина, серийно производство, иска да намали теглото на батерията, защото според Марк Ройс, който отговаря за продуктовите разработки, за придвижването на една кола не е необходима много голяма енергия.

"Това е повелята за екипа за продуктови разработки. Именно по това работят нашите инженери", каза Ройс пред журналисти.

Дженерал мотърс освен това планира да обедини технологията за коли без шофьор и електрически автомобили и дори вече направи изпитание. Шевролет Болт е част от безпилотните коли, тествани от концерна от няколко месеца в Детройт, щата Мичиган, Сан Франциско, щата Калифорния и Феникс, щата Аризона.

Дженерал мотърс възнамерява да пусне на пазара допълнително 10 модела екологично чисти коли до 2020 година и всичките електрически и хибриди.

Бе Ем Ве (BMW), Фолксваген (Volkswagen), Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) и Пежо Ситроен (PSA) също имат амбиции в този сегмент, в който най-силно присъствие засега има американската група Тесла (Tesla), чийто Модел 3 (Model 3) - лимузина, която е изцяло електрическа от средната гама и трябва да се появи на пазара до края на годината.

Споделяне

Още от Бизнес