Еди Рама се шегува със Заев: Надявам се да не поискат да се наричате Западна България

Еди Рама и Зоран Заев, сн. ЕПА/БГНЕС

"Всички имат право да се чувстват напълно разочаровани, защото изведнъж България се появява и иска още нещо. Казах на Зоран, че се надявам, че няма да поискат да се наречете Западна България, защото тогава пак ще трябва да преговаряте с гърците", каза албанският премиер Еди Рама на обща пресконференция с македонския си колега Зоран Заев в Скопие.

Преди ден България потвърди, че няма да одобри преговорната рамка на Северна Македония за членство в ЕС. Така и Албания ще трябва да изчака, тъй като двете страни се движат в пакет.

"Ще трябва да изчакаме отново, но ще продължим да правим същото и ще разчитаме на себе си, а не само на това, което Брюксел казва", каза Рама, цитиран от "Слободен печат".

Заев от своя страна коментира, че блокадата по пътя на страната му към ЕС разкрива проблем в Общността.

"Днес Европа има проблем. Голямата, визионерската идея за обединена Европа има проблем днес. И проблемът е в самия ЕС. Брюксел ни каза, че ЕС не е успял да намери начин да осигури заслужената интеграция на Западните Балкани. Това е проблемът. Фактът, че 26 държави-членки на ЕС не успяват да предотвратят блокада на една държава-членка, е проблем на Европа, причинен от самия ЕС", каза Заев.

Споделяне

Още по темата

Още от България