Фасадата на Телефонната палата ще се “трансформира”

Фасадата на Телефонната палата ще се “трансформира”

Ежегодното издание “София дизайн уийк” обявява конкурс за нов дизайн на фасадата на Телефонната палата на столичната ул. "Гурко" 4, съобщиха организаторите.

Конкурсът “Трансформация” е отворен за артисти, дизайнери, урбанисти, архитекти, както и за всички граждани, които искат да участват в промяната на облика на сградата. Победителят ще се избере от международно жури и получава награда в размер на 3000 лв.

 

Условията са да не се нарушава целостта на фасадата на обявената за паметник на културата Телефонна палата, а бюджетът за реализацията на идеята трябва да е в рамките на 12 000 лева. Артистите имат свободата да ползват всякакви медии и материали, стига да не пробиват или боядисват с трайни бои.

 

Проектът, класиран на първо място, ще бъде реализиран и представен на 1 юни 2012 г. като един от акцентите на програмата на “София дизайн уийк”

 

Сградата на ул. "Гурко" 4 в София е първата телефонна палата в страната (1949) и до днес е една от най-мащабните, внушителни и емблематични архитектурни явления в центъра на столицата.

 

Проекти за участие в конкурса “Трансформация” се приемат до 20 април 2012 г. на сайта на телекома “Виваком”, собственик на сградата, или на дигитален носител на адрес: София 1784, бул. “Цариградско шосе“ 115, VIVACOM, Дирекция PR и корпоративни комуникации, за конкурса “Трансформация”.

Споделяне

Още от

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?