Фламенко магьосниците “Охос де Брухо“ пристигат в София

Фламенко магьосниците “Охос де Брухо“ пристигат в София

Една от най-успешните и впечатляващи испански групи – "Охос де Брухо", пристига за концерт в България със съдействие на посолството на Кралство Испания. Шоуто на носителите на "Грами" за най-добър фламенко-албум ще бъде на 11 ноември в зала 1 на НДК

Името на групата в превод означава "Очи на магьосник". Тя включва 11 артисти, танцьори и музиканти. Вокалистката Марина Абад "Ла Канийа" със своя глас и колоритна визия е в основата на спектакъла.

Музиката на "Охос де Брухо” е енергизиращо нуево-фламенко и комбинация от различни афро-кубински и индийски ритми. Те определят стила си като "джип-джоп фламенкило", като използват рапирането и скреча на хип-хоп музиката, но също така и опияняваща смесица от румба, джаз, рап, реге и фънк. "Охос де Брухо" направиха с фламенкото това, което "Готан проджект" направи за тангото.

На концерта си "Охос де Брухо" представят последния албум "Aocana", който е на път да надмине успеха на отличения с награда Грами албум "Techari". В превод от езика кало (мексикански испански) aocaná означава "сега", а групата влага по-широк смисъл - "сега със сърцето".

Билети за концерта на 11 ноември се продават на касата на НДК и в системата на www.eventim.bg (на цени от 30 до 70 лева).

Споделяне

Още от