ГЕРБ отговоря на БСП с напомняне за инцидента с бащата на президента

Тома Биков от ГЕРБ отвърна на нападките на БСП срещу правителството

"Тези хора, които въведоха модела "батко и братко", тяхното усещане е, че 80% са дебили и хората забравят", възмути се депутатът от ГЕРБ Александър Ненков по време на пресконференция във вторник в отговор на поисканата от БСП оставка на кабинета заради зверската катастрофа край Своге.

При правителството на Сергей Станишев шеф на АПИ бе Веселин Георгиев, а фирмата на неговия брат Емил Георгиев спечели поръчка, свързана със строителството на магистрала "Тракия".

"Бойко Борисов единственото, за което е виновен, е, че България преди 10 години беше едно блато. От София до Бургас колко време се пътуваше?Тези хора не са сложили тухла върху тухла. Може примерите да ги изреждаме. Евтино се опитват да изведат политически дивидент", каза още Ненков.

И декларира, че ако има виновни за състоянието на пътя през Искърското дефиле, където в събота се преобърна автобус и погуби 17 човека, то те ще си понесат отговорността, независимо кои са.

"Пресконференциите на БСП се превърнаха в нещо средно между жълт вестник и другарски съд. Ние на другарски съд в БСП нямаме намерение да се явяваме", допълни колегата му от ГЕРБ Тома Биков, наричайки соцпартията "БСП-Техноимпекс".

"Говорим за поемане на политическа отговорност. Сметнете през последната година и нещо колко души, които сгрешиха - кой повече, кой по-малко - си тръгнаха от политиката. Не само от позициите, които заемат. Колко души от опозицята БСП си тръгнаха от политиката? Дори г-н Бенчев не могат да го накарат да си подаде оставката като общински съветник. Не се знае кой какви ангажименти е поемал", продължи Биков.

Веднага след това депутатът заговори за инцидента, при който бащата на президента Румен Радев блъсна човек с колата си. Биков призна, че на всеки може да се случи, но е факт, че за виновен е обявен само блъснатия човек, при положение, че вината е и на двамата.

"Представете си, ако ставаше дума за който и да било активист на ГЕРБ? Представете си колко пресконференции на БСП щеше да има по този казус. Когато си морален стожер, първо трябва да си морален към себе си", каза още Биков по адрес на БСП.

Както е известно, МВР и прокуратурата смятат, че е имало опит за прикриване на инцидента, при който бащата на президента е блъснал човек в инвалидна триколка. Според вътрешния министър Валентин Радев местната полиция е подходила "неграмотно, некомпетентно", а на местопроизшествието е имало и политическо лице - местен лидер на БСП.

На въпрос дали има политическа намеса от БСП да се прикрие случая с бащата на президента в Хасково, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев коментира, че по-евтина филмова продукция скоро не бил гледал. "Как някой от ръководството ще принуди министъра, на който всеки ден му искаме оставката, да прикрие случая. Аз не мога да си го представя", каза той.

Има видео от инцидента, както МВР каза - "с тротонетката" (както е записано в полицейския акт), всъщност това е триколка, но пък нямаме видео от правителственото трасе, където беше убит Петър Христов, коментира още Добрев. Според него такива знакови убийства трябва да вълнуват министър Радев и министерството, далеч повече отколкото един нелеп случай.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?