Гриша Ганчев все по-близо до ЦСКА

Гриша Ганчев все по-близо до ЦСКА

Преговорите между пернишките бизнесмени от "Титан" и Гриша Ганчев за ЦСКА са във финална фаза, но развръзката все още не е ясна. Единственото сигурно засега е, че треньорът на "Литекс" Христо Стоичков се връща в ЦСКА и ще бъде представен за треньор на тима в сряда. Новината бе обявена от сегашния директор на "армейците" Емил Костадинов, който обаче отказа повече информация по темата.

 

"Нека господин Гриша Ганчев ви каже“, каза Костадинов.

 

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов обяви от своя страна, че няма постъпила информация от ЦСКА или "Литекс" за намеренията на двата клуба за сливане, размяна на лицензи или други действия. Официална информация се очаква в сряда.

 

Според повечето спортни издания Гриша Ганчев и "Титан" вървят към решение ЦСКА да вземе лиценза на "Литекс", но така ще пропусне участието в евротурнирите тази година. При това положение ловешкият бизнесмен ще вземе само марката ЦСКА.

 

Възможно е сегашният ПФК ЦСКА ЕАД, който е затънал в дългове, да влезе в процедура по фалит, но все още не е ясна цялата схема.

 

Според други версии "Литекс" ще вземе лиценза на втородивизионния "Чавдар" (Етрополе).

 

Гриша Ганчев вече се е срещнал с лидерите на "червената" агитка, от които е получил пълна подкрепа за поемането на отбора.

 

Очаква се, ако се стигне до сделка, новото име на столичния клуб да бъде ЦСКА 1923. То е препратка към разформирования през 1944 година футболен тим АС 23, с който много от феновете на "червените" свързват с ЦСКА.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?