Христо Иванов: Поемането на отговорност означава да продължим напред

"За нас поемането на отговорност в този момент означава да продължим по този път с удвоени усилия и със смирението, необходимо за да търсим доверие човек по човек и да се борим срещу корупцията битка по битка. Ще продължим да не влизаме в конфронтации на дребно. Нашият враг са големите системни партии, носителки на корупционния модел." Това написа в социалната мрежа Фейсбук Христо Иванов, лидер на "Да, България", която остана под прага за влизане в парламента. Подробен анализ на резултатите ще бъде направен в следващите дни.

"Искам да благодаря на всеки един човек, който даде време, енергия и вяра за нашата кампания: на доброволците, на дарителите, на националния и локалните щабове, на кандидатите в листите ни, на застъпниците. Това, което реализирахме за 10 седмици, е много добър старт на един маратон, който може да промени България", пише Иванов в поста в социалната мрежа.

По думите му "пътят към постигане на трайно единство на демократичната общност и на всички български граждани, споделящи големия идеал за европейска България, не е нито лесен, нито бърз". "Съзнаваме огромната си отговорност към цялата демократична общност, включително към нашите приятели, чието доверие тепърва предстои да печелим. Споделяме съжалението, че то не можа да се случи сега", пише още бившият правосъден министър.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017