Бойко Борисов от събора на овцевъдите:

И овцете знаят: Ние им давахме по 40 лева, сега дават 4 лева

Псевдоевропеецът Станишев е с най-жалките клипове по телевизията

Сн. БГНЕС

”Отиваш при една овца да я питаш, ще ти каже ГЕРБ ни даваха 40 лева на глава, тези ни дават 4. Овците ще проговорят накрая. Но това си е на БСП проблем. Овчарите казват – и на овците да сложат вълк отпред, всички стават вълци, както и обратното, разбира се. Ако им сложиш овен отпред, всички стават овни”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в събота на Събора на овцевъдите край Петропавловския манастир. 

"Правителството на ГЕРБ давахме по 40 лева за овце, сега дават 4 лева. Затова хората на нас ни се радват. Действително, тогава тези 55 милиона лева, които за първи път вкарахме в животновъдството, това даде резултат. Сега виждате, че една по една падат европейски програми, не изпълняват бюджета, съответно, не могат да разплащат”, посочи Борисов.

Той коментира още, че "псевдоевропеецът Станишев е с най-жалките клипове по телевизията".

"160 милиона евро дават, или, по-лесно за българите - 320 милиона лева, за клипове с боксьори, шахматисти и подобни глупости”, обобщи Борисов.

”Този, който говори за европейски дебат, европейско поведение. Простотия голяма. Всяка партия може да направи такива клипове. Това ли е европейският дебат? Ние му предлагаме да се яви с нашите лидери, да говорят и действително хората да разберат – какво е Европейският парламент, какво ще правят там. Какво общо има Европейският парламент с боксьори и шахматисти? Какво рекламира европеецът Станишев? Какво общо има една предизборна кампания с това?”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според него Станишев трябва да отговаря на въпросите за рекордната безработица, но ”това не е работа на сегашната кампания, това е за нашите избори тук”.

По думите на Борисов Станишев трябва да отговаря още за ”неусвояване на пари, дупките в бюджета, огромните заеми, животът на кредит, който предлага, спрените инфраструктурни проекти, замразените проекти, АЕЦ ”Белене” и ”Южен поток”, който съсипаха".

Борисов определи като черен пиар твърденията, че с пари по програмата за селските райони са купувани луксозни яхти по времето на ГЕРБ. "Нали им виждате клиповете за изборите. Една лъжа я повтарят сто пъти и си мислят, че е истина. Това е пропаганда, няма нищо общо с истината", каза той.

Борисов съобщи, че ще изпрати на Станишев официално писмо с покана за дебат с Томислав Дончев. Според лидера на ГЕРБ Станишев бяга от такъв дебат.

”Стига е ходил по медиите да търчи и да иска дебат с мен. Това е ниво Европейски парламент. Нашите експерти в ЕП Томислав, Мария, другите, го чакат на дебат по всяка тема, свързана с Европа, и това няма нищо общо нито с магистрали, нито с пенсии, нито с друго, където той се опитва да прехвърли дебата, и където е изключително слаб", каза Борисов.

По отношение на финансовите корекции, налагани на общините, лидерът Борисов заяви, че са ощетени общините с кметове на ГЕРБ. ”Там живеят хора и от БСП, и от ДПС, и от "Атака”, и от всички други. Първо – общините ще ги съдят, после - фирмите ще ги съдят, и после българите ще ги гонят с камъни”, заяви той. Според Борисов управляващите сега действат по нова формула - викат кметовете един по един и им казват – ”ако си мълчалив, послушен, и преклониш глава пред управляващите ще ти намалим корекциите”.

” Така работят един по един кметовете на ГЕРБ сега, за да разбият партията. Всичко това е с умисъл. Комунистите и ДПС, защото те са едно и също в момента, правят едно и също нещо - на бялото казват черно и си го повтарят. Те са царе в това да омаскарят хората, защото няма какво да предложат. Нашето всеки ден се вижда, магистрали, жп линии, мостове. Всеки ден хората ги гледат. Тяхното – какво да видят”, каза още Борисов.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014