Иракският посланик: Всичко е в ръцете на Аллах

Посланикът на Ирак Яхия Махди, който управлява посолството в София още от времето на предишния режим, заяви след среща с президента, че страната му е напълно готова да си сътрудничи с българската държава за решаването на този изключително тежък проблем.

Иракската държава по никакъв начин не може да осъществи връзка с терористите, каза обаче посланикът. Все пак с президента се били разбрали с какви мерки могат да бъдат взети и самият Махди бил изпълнен с надежда, че този въпрос ще бъде решен.

"Молим Аллах да не се стига до лош край. Оставете положението в ръцете на Аллах и дано всичко се реши благополучно", заяви дипломатът в отговор на въпрос от Дарик радио за шансовете на българите да оцелеят.

Американският посланик Джеймс Пардю посочи, че в случая става въпрос за абсолютно невинни хора и САШ вярва, че те незабавно трябва да бъдат освободени. При въпроса за шансовете за живот на българите, Пардю припомни, че някой от заложниците в Ирак се освобождават, други не, но той вярва тази история да има добър край.

Посланикът на Палестина Мохамед Салайме, който също бе при президента, отказа коментар.

Още от България