Италия, Испания и Франция с "черни" рекорди за жертви на ден

Заразените в САЩ са над 104 хиляди, в Италия - жертвите станаха над 10 000

Италия, Испания и Франция с "черни" рекорди за жертви на ден

Епидемията в Европа продължава да се разраства, като Италия, Испания и Франция регистрираха "черни" рекорди за жертви за едно денощие. 

Най-много са заразените в САЩ, където общият им брой надмина 104 хиляди. Повече от половината са в Ню Йорк.

Във Великобритания за ден починаха 260 души, с което жертвите достигнаха 1019. Заразените вече са над 17 хиляди. 

 

 

Южна Корея обаче за пръв път обяви, че за ден повече са се излекували, отколкото разболели.

Заразените в целия свят са около 550 хиляди, a жертвите - 24 900.

Италианските здравни служители съобщиха в събота, че броят на смъртните случаи от Covid-19 е нараснал с 889 през последните 24 часа след като в рамките на петък достигна рекордните за страната и света 919. По този начин броят на починалите в Италия вече надмина 10 000 (общо 10 023 в събота).

Общият брой потвърдени случаи на коронавирус нарасна от вчера насам с 5 974 до общо 92 472, след като в петък имаше подобно силно повишение с 5 959 на броя на заразените.

Италианската асоциация на лекарите заяви, че общо 51 лекари в Италия са починали досега поради пандемията на коронавирус.

Най-тежко засегнатият северен регион на Ломбардия също съобщава за поредно силно нарастване на смъртните случаи с 542, като от началото на заразата смъртността в региона достигна 5 944. Броят на заразените в региона се увеличи в събота с 2 117 до общо 39 415.

Италия, първата западна страна, която въведе строги ограничения за придвижване след избухването на вирусното огнище преди пет седмици, продължава да затяга тези мерки, като предни дни правителството забрани всички несъществени бизнес дейности до 3 април.

Според вестник Corriere della Sera правителството обмисля да удължи блокадата на цялата страна с още две седмици до 18 април, като същевременно разхлаби някои от мерките по отношение на индустриалната дейност.

Френските здравни власти съобщиха за 299 нови смъртни случая от коронавирус, като това е най-големият брой починали за един ден от началото на епидемията във Франция.

Общият брой на починалите от коронавирус във Франция е 1995 души.

Френското правителство реши да удължи срока на националната карантина до 15 април.

Испания съобщи за рекордните 832 смъртни случая от коронавирус за последните 24 часа.

Броят на жертвите на епидемията в Испания не спира да нараства, с изключение на временния спад в четвъртък.

Страната е на второ място по брой на жертвите на Ковид-19 след Италия. Вчера беше съобщено за 769 жертви.

Броят на случаите на заразяване се увеличи с над 8000 за последните 24 часа, след като властите решиха да подлагат на тестове повече хора, за да преценят по-добре мащаба на епидемията в страната.

Властите обаче подчертават, че има забавяне в темпото на всекидневното нарастване на броя на заразените и броя на починалите вследствие на коронавируса.

Правителството продължава да повтаря, че се очаква скоро епидемията да достигне пиковия си момент, припомня АФП.

Най-тежко остава положението в Италия.

 

 

Президентът на Италия Серджо Матарела отправи призив към Европа да реагира на кризата "преди да е станало твърде късно". 

Броят на потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Германия достигна 48 582, а смъртните случаи са 325, сочат данни на института "Роберт Кох".

Броят на жертвите на коронавируса в Швейцария достигна 235, след като през последното денонощие са починали 38 души, съобщиха здравните власти.

От вчера броят на потвърдените случаи на заразяване нарасна с 1052 и достигна 13 213.

Жертвите във Великобритания вече са 1019, а болниците обявиха остър недостиг на материали.

Най-много са заразениете в САЩ – над 104 хиляди.

Броят на заразените в Русия бързо нараства и днес бяха регистрирани 1264 случая. Жертвите са четири.  

Заразените с коронавирус в Канада вече са 4689. За едно денонощие броят им е скочил с 670 души, съобщи министерството на здравеопазването. Случаи на зараза има в 12 от 13-те канадски провинции.

Броят на заразените с коронавирус в Индия се увеличи със 140 души за едно денонощие и достигна днес 834 души. Това съобщи на сайта си индийското здравно министерство.

Тайланд съобщи за нови 109 случая, с което общият брой на заразените стана 1245. В страната бе регистриран шести смъртен случай от Ковид-19, предаде Ройтерс.

Австралия отчете 14-и смъртен случай, след като жена почина в старчески дом в щата Нов Южен Уелс. Броят на болните от Ковид-19 в страната се увеличи с 212 души и достигна 3378, две трети от които в Нов Южен Уелс и щата Виктория.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус