Изложение представя възможностите за образование във Великобритания

Първото изложение на британското образование Education UK представя в България 29 от най-добрите британски образователни институции, съобщиха от Британския съвет в понеделник. Събитието ще се проведе на 29 март от 10 до 20 часа в зала “Роял” на хотел “Шератон”.

Участниците, чиито представители ще участват в изложението, са образователни структури – университети, колежи, училища и изпитни бордове, с интерес към нашата страна.

 

Също за първи път в България кандидатите и всички, които проявяват интерес към британското образование, ще могат да разговарят директно с организацията UCAS, чрез която се осъществява приема в университетите в Обединеното кралство. Това ще стане чрез видеоконферентна връзка с централата на UCAS. От там ще се включи Карла Стантън, която ще даде информация “от първа ръка” как се кандидатства в британски университети и кои са най-важните съвети при подготовката на документите и онлайн регистрацията в централизираната система.

 

Броят на българите, обучаващи се в британски университети, се е увеличил над 6 пъти след приемането на страната ни в ЕС. Според данните, с които разполагаме, броят на българските студенти продължава да нараства всяка година, казва директорът на Британски съвет Любов Костова.

 

Повечето от университетите и колежите, участващи в изложението Education UK, предлагат различни стипендии или схеми за финансиране на следването.

 

Паралелно със самото изложение, където всеки може свободно да разговаря с представители на участниците, ще се проведе и безплатна семинарна програма. Темите отговарят на въпросите какви британски образователни и професионални квалификации са подходящи за различни цели, какво представляват различните тестове по английски и как да се избере най-подходящия, какви възможности за обучение по английски има в България и как може да се учи езика в Обединеното кралство, какъв е животът там от гледната точка на студента.  

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?