Изцяло ново ръководство на "Информационно обслужване"

На заседание на надзорния съвет на "Информационно обслужване" АД в сряда е подменено изцяло ръководството на дружеството, съобщи членът на съвета проф. Стоян Денчев.

Севдалина Арнаудова е избрана за председател на Управителния съвет, за зам.-председател остава Добри Пинджуров, като представител на мажоритарния собственик в дружеството – Министерството на финансите. Изпълнителен директор ще бъде Чавдар Тодоров.

Стоян Денчев е предложил да се премине към едностепенно управление на дружеството чрез съвет на директорите, което ще се реши на общо събрание в края на септември.

Преди няколко дни от ръководството на "Информационно обслужване" бе освободен съветникът на бившия премиер Сергей Станишев Азер Меликов. Днес от управителния съвет са били сменени изпълнителният директор и член на УС Иво Николов, Зорница Арсениева, доскорошен съветник на предишния финансов министър Пламен Орешарски, и Наско Михов – член на УС и директор на дирекция в дружеството.

Като нови членове на УС са избрани Севдалина Арнаудова, Бисер Боев и Чавдар Тодоров, който бе прокурист на дружеството. Според Стоян Денчев предстои да бъде избран още един член на управителния съвет.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?