Изява на Бистришките тигри отменя празника на полицията в Пловдив

Футболна среща между отбора на Бойко Борисов "Витоша"- Бистрица и "Ботев"-Пловдив стана причина да бъде отменен празникът на полицията в Пловдив. Първоначално Областната дирекция на МВР в Пловдив, цитирана от агенция Фокус, съобщи, че в приятелската футболна среща ще участва лично премиерът Борисов. 

Малко по-късно обаче информационната агенция се поправи, като обясни, че мач ще има, но Борисов ще го пропусне. От МВР в Пловдив вероятно са забравили, че днес е ден на отдаване на почит към паметта на патриарх Максим, който почина в понеделник на 98 годишна възраст. На литургията присъства премиерът и почти всички членове на Министерския съвет.

Срещата между ветераните от двата отбора ще се проведе на пловдивския стадион "Ботев" от 14.00 часа. Заради мача специалните полицейски части в Пловдив няма да правят демонстрации в поделението по време на Деня на отворените врати за днешния професионален празник на полицията, а ще охраняват футболната среща.

Не е ясно защо специалните полицейски части ще охраняват мач между ветерани.

Бойко Борисов показва скромни качества на футболист, но дневната му програма рядко минава без да порита за удоволствие. Премиерският тим "Витоша"- Бистрица, известен като Бистришките тигри, се подготвя за финала на републиканското за ветерани през следващата седмица, където ще играят с бургаския "Мастер".

Споделяне

Още от България