Калфин обвини Цачева и Радев в умишлено премълчване на политиките си

Калфин обвини Цачева и Радев в умишлено премълчване на политиките си

Недоумение от начина, по който повечето кандидати за президент на страната провеждат своята кампания, изрази претендентът на АБВ за държавен глава Ивайло Калфин на среща с привърженици в Шумен в неделя.

Според него противниците му от БСП ген. Румен Радев и на ГЕРБ Цецка Цачева умишлено избягват публичен дебат, като реално не представят пред обществото своите приоритетни политики, касаещи ръководенето на президентската институция.

"За съжаление  до този момент в изборната кампания, ние не виждаме ясни алтернативи, които да се представят от повечето отделни кандидати. Нито от госпожа Цачева, нито от господин Радев.  Редовно от тях чуваме едни скучни, заучени фрази. Станахме и свидетели на един още по-вял и скучен  телевизионен разговор между тях, по време на който те непрекъснато се подкрепяха и се съгласяваха един с друг. От всичко това стана видно, че при тях няма, и не се цели сблъсък на идеи, защото вероятно няма и реални  предложения за алтернативни политики в полза на обществото", посочи Калфин, цитиран от предизборния си щаб.

По думите му "това поведение, да се скриеш от публичен дебат,  има множество  негативи". "На практика  българските граждани биват умишлено лишавани от възможността  да изберат мотивирано и информирано своя кандидат. Надявам се, че това ще се промени до края на кампанията“, заяви Калфин.

Хората се интересуват от бъдещето на страната, от нейния международен имидж, от възможностите за преодоляване на демографската криза, и вариантите за осигуряване на достойно възнаграждение и условия на труд у нас, каза още представителят на АБВ в Шумен.

"Гражданите на Шумен поставиха въпроси свързани с възможността за увеличаване на доходите, с конкретните механизми, които президента може да използва за активизиране на външната ни политика. Те се вълнуват от това, как държавния глава може да защитава националните интереси на България, от правомощията и средствата, с които той разполага, както и от начина по който те могат да се използват, за повишаване на качеството на живот у нас и издигане на международния имидж на България“, посочи Калфин.

Споделяне

Още от Президентски избори

Какво очаквате да свърши служебното правителство?