Камерън има важна подкрепа от Германия за предложенията си за реформи в ЕС

Камерън има важна подкрепа от Германия за предложенията си за реформи в ЕС

Плановете на британския премиер Дейвид Камерън за реформа на отношенията между Великобритания и ЕС получиха подкрепа на най-високо ниво в Германия. Манфред Вебер, лидер на групата на Европейската народна партия (ЕНП), която е най-голямата в Европейския парламент, заяви във вторник, че британският министър-председател "със сигурност ще намери подкрепа".

Вебер, който е и зам.-председател на Християнсоциалния съюз (ХСС), сестринската партия на Християндемократичния съюз на канцлера Ангела Меркел, заяви пред в. "Гардиан", че Камерън ще получи подкрепа на спорното си предложение за орязване на социални придобивки за четири години на европейски граждани, отишли в Обединеното кралство.

Камерън заминава за южния баварски курорт Вилдбад Кройт, където се провежда годишната конференция на ХСС. Там той ще се срещне с Ангела Меркел, Мавфред Вебер и лидера на ХСС Хорст Зеехофер по време на вечеря в сряда вечерта, преди да държи реч пред участниците в конференцията следващия ден.

ХСС е силен съюзник за Камерън, заяви Вебер пред британския вестник. "Той ще бъде сред приятели. Той има приятели в Германия."

Меркел изрази готовност да работи с британския премиер, който каза, че би обсъдил алтернативни решения на спорните си планове за икономическите имигранти.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?