Карадайъ: ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила

Движението ще подкрепи вота на недоверие към кабинета "Борисов"

Карадайъ: ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила

ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила след предколедното слово на почетния председател Ахмед Доган, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в Момчилград във вторник.

"ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета на Борисов", заяви той, цитиран от БНР.

"Движението за права и свободи има различни политики в различни сектори. В тази част ние сме опозиция в това НС засега... ДПС ще се съобрази с отговорността, която носи България за провеждането на европредседателството, но няма да отстъпи от защитата на демокрацията", посочи Карадайъ.

В област Кърджали ДПС проведе поредица от мероприятия, посветени на 33-тата годишнина от Възродителния процес.

Около 2000 души се включиха във възпоменателен митинг в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на Възродителния процес. Населеното място е знаково, защото там са загинали трима души при сблъсъци с милицията през зимата на 1984 г.

На възпоменателния митинг присъства почти цялото ръководство на ДПС.

Малко преди това посланикът на Република Турция у нас Хасан Улусой и главният мюфтия на Република България поднесоха цветя на гроба на загиналата 18-месечна Тюркян, но не се включиха в митинга. От община Кирково обявиха, че това е било частно посещение.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи призив към избирателите на ДОСТ да се завърнат в редиците на ДПС. Той изтъкна, че този, който е бил заблуден, ще бъде приет в ДПС, но тези, които са от редиците на ДПС, са предатели и те нямат място отново в движението.

Успоредно с възпоменателните митинги на ДПС в района свои мероприятия имаше и партия ДОСТ. Те обаче бяха организирани, така че да не засичат с проявите на ДПС.

Споделяне

Още по темата

Още от България