Конкурент поръчал отвличането на бургаски бизнесмен

Двама мъже са арестувани за отвличането на собственика на бургаската фирма за строителни материали "Гранити" Стоян Стоянов. Той бе похитен през март миналата година и оттогава няма и следа от него, а от полицията и прокуратурата не уточняват дали той е жив.

Арестуваните са подбудители и помагачи на отвличането До момента все още не е искан никакъв откуп, а данни за преките извършители на отвличането няма.

За задържането на Нено Стоянов (30 г.) и Стоян Колев (37 г.) от Варна, което е станало във вторник, бе съобщено два дни по-късно от шефа на бургаската прокуратура Ангел Ангелов. На двамата е повдигнато обвинение за отвличане и проявена особена жестокост.. Те са участвали в престъплението за пари, като поръчителят им обещал и други услуги.

Самоличността на поръчителя е известна, както е уточнена и схемата, по която е извършено престъплението, но прокуратурата все още не разполага с достатъчно данни, за да му повдигне обвинение. Бе оповестено само, че той е българин от фирма с конкурентни на Стоянов бизнесинтереси.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?