Концесионерите на магистралите ясни до края на годината

Магистралите "Хемус" и "Тракия" ще бъдат отдадени на концесия до края на годината, заяви за пореден път регионалният министър Валентин Церовски, цитиран от Дарик радио.

По думите му, най-адаптивен за българските условия бил френският модел на концесионен договор, в момента се работело по такъв вариант за магистрала "Тракия". Церовски допълни, че заедно с "Тракия" на концесия ще бъде отдадена и северната дъга от софийския околовръстен път.

Регионалният министър каза още, че догодина бюджетът на агенция "Пътища" ще бъде увеличен със 100 млн.лв., а още през тази година допълнителни 60 - 70 млн. ще бъдат насочени за ремонт на първокласната и второкласната пътна мрежа в страната.

При визитата си във Варна Церовски провери ремонта на пътя към комплекс "Камчия", част от проекта "Пътища за достъп до туристически обекти", който се финансира от програма ФАР. Първата копка беше направена на 28 април, като изпълнителят - консорциум "Главболгарстрой-Добрич-Варна", приключи работа 7 месеца преди крайния срок. Извършеното строителство е на стойност 594 000 евро, гаранционният срок е 12 месеца.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: