Красимир Аврамов: "Ще продължа да пея фалшиво и да пълня зали"

"Ако за някого аз пея фалшиво - ще продължавам да пея фалшиво и ще продължавам да пълня зали", заяви българският представител в тазгодишното издание на конкурса "Евровизия" Красимир Аврамов на пресконференция във вторник. Както е известно, песента "Илюзия", изпълнена от него на конкурса в Москва, се провали с трясък.

Скандалите около кандидатурата му за участие във фестивала, които предхождаха провала му, Аврамов обясни с това, че "в една малка държава като България злобата може да е огромна".

Изборът на Красимир Аврамов, известен у нас като "Човека глас",  за представяне на България бе остро критикуван. На финала на конкурса за излъчване на песен у нас неговата събра над 55% от гласуванията по телефона, но изборът на фалцетното изпълнение на Аврамов предизвика вълна от недоволство и породи съмнения за манипулация на гласуването, както и призиви доброволно да се оттегли от участие.

След изпълнението му в Москва германският вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" коментира, че Аврамов не е уцелил нито един верен тон.

"Това, че пея във вариант поп-опера, се харесва в цял свят. Всеки има право да твори в начина, в който иска", отбеляза Аврамов.

Той коментира още, че песента "Fairytale" на 23-годишния норвежец Александър Рибак, родом от Беларус, която спечели конкурса тази година, е била като детска. По думите на Аврамов още от януари се е говорело, че тя ще спечели, защото екипът ѝ бил изцяло от руски произход и затова получил най-голяма подкрепа в руската столица Москва.

Петя Буюклиева, която участва в изпълнението на Аврамов, посочи от своя страна, че множеството заформили се скандали около певеца са били дело както на руските журналисти, така и на обидената уволнена бивша завеждаща ПР на певеца.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?