Меглена Кунева отрича да има общо с изработването на ACTA

Меглена Кунева не е участвала в каквито и да било преговори по споразумението срещу фалшифицирането АСТА, което среща сериозен отпор както в Европа, така и в България. Това уточнява Кунева в страницата си във Facebook в понеделник.

Коментарът на председателя на Сдружение "България на гражданите" е във връзка с публичните коментари от последните дни, че Кунева в качеството си на еврокомисар за правата на потребителите също носи вина за споразумението.

"Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин", коментира язвително Кунева, цитирана от пресофиса си. Според нея "генерирането на енергия в нашето сдружение уплаши бъдещите коалиционни партньори - ГЕРБ и БСП", а фабриката за компромати е заработила отново "с пълна сила".

"Явно така ще бъде след всяко социологическо проучване, посещение в страната или пресконференция на лицата на "България на гражданите". Нищо ново, просто проява на лош политически вкус", казва още Меглена Кунева.

Тя заявява, че никога не е участвала и не е имала отношение към преговорите по АСТА нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това. Според Кунева интернет е свободно пространство и трябва да остане такова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?