"Мoderna" тества ваксината си срещу Covid-19 и върху юноши

"Мoderna" тества ваксината си срещу Covid-19 и върху юноши

Компанията "Мoderna" съобщи за първите участници, получили дози във Фаза 2/3 от проучването на кандидата ѝ за ваксина срещу Covid-19 за юноши.

Във Фаза 2/3 от проучването се очаква да се наберат 3 000 здрави участници в САЩ на възраст от 12 г. до под 18 г. Първите участници в юношеска възраст вече са получили доза. Проучването се осъществява в сътрудничество с американския Биомедицински орган за модерни изследвания и развойна дейност (BARDA) и има за цел да оцени потенциалната безопасност и имуногенност на mRNA-1273 сред тази важна по-млада група от населението

"Ние се радваме, че започваме тази Фаза 2/3 от проучването на mRNA-1273 сред здрави юноши в САЩ. Нашата цел е да съберем данни през пролетта на 2021 г., които ще подкрепят употребата на mRNA-1273 при юноши преди началото на учебната година 2021/2022", заяви Стефан Бансел, главен изпълнителен директор на "Моderna".

"Надяваме се, че ще успеем да осигурим безопасна ваксина, която ще даде защита на юношите, така че да могат да се върнат в училище в нормална среда.", посочи той.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?