МОН не се отказва от връщането на малките ученици в клас след Нова година

Досега са постъпили 704 молби за дистанционно обучение на ученици от 1 до 4 клас

МОН не се отказва от връщането на малките ученици в клас след Нова година

Присъственото обучение от учениците от 1 до 4 клас се възобновява от 4 януари независимо от призивите на някои родители децата да не се връщат в клас, тъй като това би довело до разрастване на епидемията. От Министерството на образованието и науката (МОН) казаха в сряда, че от 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас, като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

В МОН до момента са постъпили 704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от 1 до 4 клас, казаха още от ведомството.

Тези данни са постъпили чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители и семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от
разстояние.

След възобновяването на занятията за малките ученици по време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни средства - маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час.

Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят маскки.

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция, казаха още от МОН. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?